‘Hans wil anale seks,’ zei Kim terwijl ze het theelepeltje op het schoteltje legde. Voorzichtig pakte ze het kopje thee bij het oor dat te fijn afgewerkt was om een vinger doorheen te wurmen. Ze zette de hete vloeistof aan haar lippen.

‘O,’ zei Maria en doopte een lange vinger in haar thee. Korreltjes suiker losten op en het koekje nam vocht op. Ze hapte vlug van de zompige massa, zodat de lekkernij pas in haar mond uit elkaar viel. Haar ogen waren gesloten en ze smakte zachtjes. Naast haar drankje lag het theezakje met een exotische smaak. Kruidige geuren hingen in de lucht. ‘Waarom probeer je het niet eens?’ stelde ze toen voor. ‘Misschien vind je het wel lekker.’

‘Nee, het lijkt me zo vies,’ zei Kim meteen. ‘Dat deel van het lichaam is toch alleen om mee te … jeweetwel.’ ‘Ach, Kimmie, kijk niet zo zorgelijk! Je moet beslist eens naar dokter Vijay, die weet wel raad met rimpels. Hij zet even z’n spuit erin en weg zijn je problemen.’

‘Ja zeg! Dat is tegennatuurlijk,’ bracht Kim in. ‘Net als anale seks. Ik moet er absoluut niet aan denken.’
‘Lieve Kim,’ Maria keek haar ernstig aan. ‘Onze blonde coupes zijn ook niet bepaald aangeboren en toch heb je daar geen problemen mee.’ ‘Dat is heel wat anders,’ zuchtte Kim, dronk haar thee uit en plaatste het kopje terug op het schoteltje. Ze liet zich, tegen haar gewoonte in, onderuit zakken op de bank in Marokkaanse stijl. Maria’s huiskamer was volledig in deze smaak ingericht: verschillende tapijten, lange gordijnen, warme kleuren.

‘Wil je echt geen koekje?’ Maria doopte nogmaals een lange vinger in haar thee. Deze handeling sloeg Kim met licht afgrijzen gade. ‘Wist je trouwens dat ik laatst mijn anus heb laten bleken,’ deelde Maria mede toen haar mond leeg was. Even staarde Kim haar vriendin met het ultrakorte peroxidekapsel aan. ‘Wat?’ Maria knikte, haar felblauwe ogen keken Kim uitdagend aan. ‘Het brandde wel een beetje, maar daarna was er dat heerlijke tintelende gevoel. Minder heftig dan na een geslaagde anale neuksessie, maar toch.’ ‘Dus … jij doet het?’

Maria likte haar lippen af. ‘Elke week.’ ‘O,’ zei Kim en wendde haar blik naar beneden af. Ze draaide aan de ringen om haar vingers. Die ochtend had Kim haar nagels laten doen. French manicure. Zo zag Hans ze graag. Vanavond zou hij haar mee uit eten nemen, zoals ze elke vrijdag gewoon waren te doen. Kim ademde diep in. ‘Heb je nog tips?’

De deur van de huiskamer werd geopend. Pieter stapte binnen met zijn aandacht op de stapel post in zijn handen gericht. ‘Dames, zitten jullie lekker te beppen?’ Omdat de vrouwen niet meteen antwoord gaven, keek hij hun richting op. Zijn ogen werden eerst groot, daarna knepen zijn oogleden zich iets samen. Hij legde de enveloppen op de eettafel. Na alles wat Kim die middag over dit meubelstuk gehoord had, was ze geneigd  haar vrienden voortaan bij haar thuis te eten te vragen.

‘Waar zijn jullie mee bezig?’ vroeg Pieter met een grote glimlach en sloeg zijn armen over elkaar.
Kims wangen voelden zo rood aan dat ze vast niet erger konden kleuren. Ze probeerde zich voor te stellen hoe de positie waarin ze zich momenteel bevond eruitzag door Pieters ogen. Kim zat op handen en knieën. Voor hen op de grond, naast Kims panty en corrigerende slip, lag een tube glijmiddel met het uiteinde opgerold tot halverwege. Kims rokje zat opgestroopt rond haar middel met daaronder de oriëntaalse kussentjes als ondersteuning. Maria zat achter haar met één hand op Kims rechterbil en in haar andere hand het uiteinde van de Rabbit. Op de salontafel stonden twee flessen rosé, waarvan één halfleeg.

‘Je bent nu voldoende opgerekt,’ zei Maria lispelend en streelde zacht met haar vinger over Kims bilspleet. ‘Wil je het misschien eens met Pieter proberen?’ Nog voor Kim goed en wel had toegegeven, stond hij paraat voor haar neus. De gedachte waarom Maria in hemelsnaam een Rabbit nodig dacht te hebben, kwam in Kims hoofd op. ‘Eerst even opwarmen,’ zei Pieter en Kim keek hem met grote ogen aan terwijl ze haar lippen voor hem opende.

‘Fijn dat je zo vroeg thuis was,’ zei Maria tegen haar uitgeputte echtgenoot. Enkele van de kleurige kussentjes lagen nu onder zijn hoofd. Door de lichtgele gordijnen viel het zachte daglicht van de namiddag op hun naakte lichamen. De salontafel was verder opgeschoven zodat ze alle ruimte op het zachte berbertapijt tot hun beschikking hadden gehad. Pieter had zijn handen onder zijn achterhoofd geslagen en genoot na, met de ogen gesloten.

Kim voelde de vloeistoffen gedeeltelijk opdrogen tussen haar benen. Wat heb ik in al die jaren gemist, dacht ze. De tijd met Hans was kabbelend verlopen: geen toppen, dalen evenmin. In bed was de situatie overeenkomstig met hun leven daarbuiten: hij meestal vijf minuten boven, in een spannende bui op z’n hondjes. Eén tot twee keer per week. Maria keek haar met een niet mis te verstane blik aan. ‘Samen douchen?’ Ze hoorden Pieters nu regelmatige ademhaling. Het geluid leek op een zacht gespin. Voorzichtig stonden ze op, Maria reikte haar de hand.

Kim parkeerde haar auto op de oprit naast die van Hans. Haar lichaam voelde loom en verzadigd aan. Toch begon haar onderbuik opnieuw te tintelen bij de gedachte aan haar voorgenomen plannen met haar echtgenoot. Ze opende de voordeur en liep meteen door de geopende deur naar de huiskamer. ‘Hans, moet je horen …’

Tot haar verbazing zat hij niet met een glas wijn in zijn hand op de bank, zijn vaste routine na een werkdag. Kim hoorde gestommel boven haar hoofd. ‘Hans, ben je boven?’ Kim liep in haar gesloten trenchcoat de trap naar de eerste verdieping op, haar handtas stevig tussen de onderarm en taille geklemd. In de slaapkamer trof ze Hans aan. Hij legde de netjes gevouwen overhemden bovenop de stapel kleding in de koffer die op het bed stond. ‘Hans, waar ben je mee bezig?’ Kim plaatste haar tas naast de koffer en kreeg het plots koud. Ze sloeg haar armen om zich heen. Hans keek haar ernstig aan, de blik in zijn ogen vertelde haar genoeg.

‘Ga zitten,’ zei hij kalm. Kim schoof haar tas iets naar achteren en nam met opperste beheersing plaats. De tintelende sensaties waren veranderd in een licht zeurend gevoel. Dat was normaal na de eerste keer, had Maria haar gezegd.

‘Kim, ik heb een ander,’ zei Hans. Hij vervolgde met de opsomming dat ze samen een goede tijd hebben doorgemaakt en dat het wel wat gezapig was geweest. Dat laatste al vrij snel, achteraf bezien. Hans deed het deksel naar beneden en klikte zijn koffer dicht bij wijze van afsluiting. Zijn lichaam ontspande zichtbaar. Kim bekeek hem goed, richtte haar blik op het licht opbollende buikje dat hij haatte, maar wat zij altijd schattig had gevonden en dacht aan het deel daaronder. Uiterlijk was hij totaal het tegenovergestelde van Pieter. Ze kreeg een zeker gevoel in haar onderbuik.

‘Ik ga nu maar,’ zei Hans. Kim knikte en ze legde de handen op haar schoot. Ook zij voelde zich opgelucht. Kim lag bij te komen met haar hoofd op het satijnen kussen. Na Hans’ vertrek had ze haar jas op de grond laten vallen en was ze naakt in bed gestapt. Haar hand was naar de tas op het bed gegaan en ze had precies datgene eruit genomen waar ze op dat moment behoefte aan had. Ze had besloten haar achterwerk even met rust te laten en had haar aandacht op het plekje gericht waarvan Hans overtuigd was dat het niet bestond. De naschokken golfden lang door.

Nu was ze in een toestand van totale ontspanning. Wat was seks toch geweldig, zelfs solo was het beter dan de gang van zaken met Hans. Waarom had hij nooit beter zijn best gedaan haar te plezieren? En hoe was hij in vredesnaam aan een minnares gekomen? Ze gokte op zijn secretaresse, ze zag de gemakzuchtige Hans nu niet bepaald op de versiertoer gaan. Ach, wat kon het haar schelen, zij mocht hem hebben. Met de reeds toegezegde alimentatie zou Kim zich voorlopig geen zorgen hoeven maken, ze zou kunnen doen en laten wat ze wilde. En Kim wist nu heel goed wat haar wensen waren. Om te beginnen moest ze zorgen voor het avondeten. Ze was hongerig.

Haar haren waren vochtig van het douchen. Nadat ze zichzelf volledig met haar dure bodylotion had ingesmeerd, had ze haar zachtroze badjas over haar kanten zwarte negligé aangetrokken. Beneden schonk Kim een glas witte wijn in en pakte ze het telefoonboek uit de kast. Na al die jaren waarin ze op seksueel gebied tekort was gekomen, ging ze het er vanavond van nemen.

Ze nam plaats aan de eettafel, zette haar lippen aan het glas, nam een slokje van de koele drank en bladerde naar de juiste bladzijde. Grinnikend dacht ze eraan een pizza te bestellen, maar nee, dat was te cliché. Met haar perfecte nagel ging ze het rijtje langs. Chinees, Indisch, Frans, … Haar vinger daalde verder af. Ze zag de naam gedrukt staan en glimlachte breeduit.

Ze stond op, nam het apparaat in haar hand en toetste het nummer in. De telefoon ging drie keer over tot de stem haar duidelijk in de oren klonk: ‘Restaurant Mykonos, goedenavond.’

‘Ik wil graag iets lekkers laten bezorgen,’ zei Kim met hese stem in de hoorn.