Tips voor het geven van een heerlijke erotische massage

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. We zullen enkele sensuele massagetechnieken voor mannen, vrouwen en koppels uit de doeken doen. Dit is geen cursus, maar een leidraad om zelf te experimenteren. Ook tantra-massages komen aan bod. Hierbij is er telkens een gever en een ontvanger, het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een erotische massage is niet een vluggertje, een opwarming voor het ‘echte werk’. Neen, het kan heel helend werken en stimuleert zowel je lichaam al je geest. Het kan prettige gevoelens opwekken, maar ook veel diepere, in het onderbewustzijn verdrongen gevoelens. Je kan vrijen tijdens of na de massage, of je kan het beëindigen met een liefdevolle knuffel. Je zal je in ieder geval meer verbonden voelen met je partner, je moet je immers volledig openstellen.

Erotische sensuele massage technieken

Je kan zowel genot scheppen uit het krijgen van een massage als uit het geven ervan. Je voelt dat je partner geniet, en in stilte geniet je mee. Je kan best afwisselen als gever en ontvanger, en niet op één avond zowel een massage geven als er een krijgen. Een massage krijg je, zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vasthangen. Het is negatief als je tijdens de erotische massage moet denken dat je nadien dit minstens moet evenaren. Geniet er gewoon van!

Voorbereiding voor een erotische massage

Een goede erotische massage wordt ondersteund door een gezellige omgeving. Je kan je niet ontspannen in een rommelige kamer met luide achtergronden. Alle zintuigen moeten aangesproken worden, dus niet enkel de tastzin, maar ook het zicht, het gehoor, de ruikzin en de smaakzin. Zorg voor zacht licht, liefst kaarslicht, indien mogelijk laat je enkele geurkaarsjes branden. Zet rustige muziek op, op de pagina met erotische muziek vind je enkele CD’s die hier goed geschikt voor zijn. Je kan ook attributen gebruiken, zoals veren of een zijden sjaal. Zorg voor een aangename temperatuur, niet te warm en zeker niet te koud.

Zorg ervoor dat de ontvanger comfortabel ligt, best op een handdoek (er kan olie gemorst worden en zo hoef je niet telkens van beddegoed te veranderen). Je hebt ook olie nodig, je kan hiervoor geparfumeerde olie gebruiken maar dat is niet essentieel. Leg ook enkele handdoeken in de omgeving, zo kan je je partner toedekken op plaatsen die je op dat moment niet masseert, zo krijgt je partner het niet koud. Leg alles op voorhand klaar, zodat er niet teveel storingen zijn. Als gever verwijder je best alle sieraden, het metaal kan onaangenaam ervaren worden op het lichaam van de ontvanger. Knip je nagels, zodat je je partner niet bezeert.

Het is belangrijk dat je toch een klein beetje tijd uitrekt voor de voorbereiding, en heel wat tijd voor de massage.

Een erotische massage geven is een geschenk, je toont je geliefde dat je tijd en moeite overhebt voor hem/haar. Je kan een best een beetje op voorhand plannen, zodat je er beiden naartoe kan leven. Laat de ontvanger bijvoorbeeld eerst een warm bad nemen, zodat deze reeds ontspannen is.

Zo, je bent nu klaar om je geliefde een waardevol geschenk te geven. Laat hem/haar genieten, en geniet mee!

Massagetechnieken :

Op de volgende pagina’s vind je enkele erotische massages: