Single zijn heeft allerlei voordelen. Maar niemand wil alleen blijven. Iedereen legt graag contacten, voor te praten, voor dingen te doen of voor te seksen. Sommige mensen zijn geboren verleiders, maar daar moet je je niet mee vergelijken. Zoals alles in het leven moet je het verleiden mannen en vrouwen ook leren, en dat gaat niet in 1 dag. Oefening baart kunst. Uiteraard is er geen universele truk, maar hier toch enkele tips:

Versieren & Verleiden – zelfvertrouwen

Uiteraard… je moet niet arrogant overkomen, maar zelfzeker genoeg. Niemand wil iets beginnen met een persoon die niets uitstraald. Je moet (zeker als man) gewoon duidelijk maken dat je niet zomaar alles doet wat ze je vragen en dat er met jou niet te sollen valt. Soms is dit moeilijk, meestal zou je juist alles doen om iemand te krijgen. Als die ander dat weet, is de spanning helaas al veel minder. Er moet een spelletje van verleiden ontstaan : Ik ben de moeite waard, en ik wil jou, maar niet ten allen prijze. Dat je niet moet overdrijven op dit vlak, is uiteraard duidelijk.

Zoek jij een leuke flirt? Surf eens naar Flirt.nl en kom in contact met leuke vrouwen.

Versieren & Verleiden- Wees positief

Dit kan niet genoeg herhaald worden. Als je naar benenden kijkt, kun je geen mooie vrouwen (mannen) zien. Als je een relatie begint, of gewoon iemand wilt verleiden voor een leuke avond, wil je een leuke tijd beleven. Iedereen weet ook dat dit veel gemakkelijker is als je alletwee positief tegen het leven kijkt.

Versieren & Verleiden – Let op je uiterlijk

Je moet niet altijd als Barbi of Ken opgetut de straat op, maar zorg dat je er verzorgd uitziet. Zo veel mogelijk! Je kunt de man of vrouw overal tegenkomen. Loop niet rond met gescheurde kledij, als man laat je geen onverzorgde baard staan, als vrouw heb je geen haar onder je oksel. Een verzorgde persoon, zonder te overdrijven uiteraard, zal altijd een betere eerste indruk maken.
Verlegen? oefen dan!

Als je niet goed weet wat te zeggen, oefen dan tegen iedereen die je tegenkomt in het chit-chatten. Zeg een woordje tegen de winkelkassierster, babbel in de trein tegen je buur… praat over heel gewone dingen. Na enige tijd zul je zien dat je beter wordt. Uiteindelijk doet he er niet toe wat je zegt tijdens het verleiden, zorg er alleen voor dat het spontaan is.

Versieren & Verleiden – Lichaamstaal

Het zijn meestal niet de woorden, maar de uitstraling die iemand tot echte verleider maakt. Oogcontact is hier echt belangrijk, als dat er niet is, kun je het vergeten.

enkele goede signalen :

 • benen iets uit elkaar : aantrekking
 • goed oogcontact : oprechtheid, belangstelling.
 • bewegen zoals de andere : goed bij elkaar passen
 • handpalmen open : open staan, uitnodiging
 • krulletjes in haar draaien (vrouwen) : aantrekking, flirten
 • lippen uit elkaar : verlangen

enkele slechte signalen :

 • geklemde kaken : ongeduld, boosheid
 • armen of benen gekruisd : afwerend
 • rondkijken : verveeld
 • knikt te veel : ongeïntresseerd
 • wrijft over neus of in de ogen : afwijzing, klaar om verder te gaan
 • van het ene been op het andere staan : onzekerheid