Verschil man – vrouw :

Alhoewel sommigen hun best doen om het tegendeel te beweren, is er nog steeds (en dat zal altijd zo blijven) een groot verschil tussen man en vrouw. Dit verschil komt niet alleen door onze opvoeding en cultuur, zoals feministen zeggen, het is ook een rechtsreeks gevolg van onze lichaamsbouw en hersenwerking. Als iedereen dat zou beseffen, zouden er volgens ons heel wat minder relatieproblemen bestaan. Deze problemen zijn immers dikwijls afkomstig van het elkaar niet goed begrijpen.

Waarom zijn er zo’n grote verschillen?

Zoals ieder dier paste de mens zich sinds zijn ontstaan aan. Toen de homo sapiens intelligent werdt, zorgde de natuurlijke gang van het leven dat mannen en vrouwen andere vaardigheden verkregen. De man was een jager, zijn gedrag en lichaamsbouw werdt daar ook voor gevormd. De man moest stil zijn, beter tegen koude kunnen, grotere kracht kunnen ontwikkelen… De vrouw bleef binnen, en werd socialer door het contact met andere vrouwen en kon beter verschillende taken tegelijk doen.

Enkele typische verschillen

vrouwen zien beter als mannen:
Vrouwen hebben een veel grotere kijkhoek dan mannen, zemoesten vroeger immers veel meer in de gaten houden. Mannen moesten zich op 1 iets concentreren, hun prooi. De man heeft dus geleerd recht voor zich uit te kijken en zich daarop te concentreren. Mannen zullen dus iets dat recht voor hun staat beter zien en er ook in rechte lijn naar toe kunnen gaan. Vrouwen hebben een veel betere ‘goede’ kijkhoek (meer dan 90 graden voor de vrouw, 45 graden voor de man). Een vrouw zal ook meestal alles veel vlugger vinden.

Hoe moet je een vrouw opwinden?

Streel haar, omhels, geef haar aandacht, knuffel haar, leef mee, bel haar op, masseer haar, verwen haar, omarm haar, geef haar mooie cadeautjes, wees lief, wees beleefd, aanbid haar, fascineer haar, geef steun, troost haar, negger haar vetkussentjes, geef nooit kritiek, wees beschermend.

Mannen praten minder

Zoals de meesten onder ons wel kunnen beamen, vrouwen tetteren meer! Of waarom denk je dat oudere vrouwen koffiekletsen geven? Dat blijkt ook zeer sterk in de keuze van richting die meisjes en jongens studeren. Veel jongens houden van wiskundige, technische en natuurkundige vakken, veel meisjes kiezen vakken als psychologie, vertaler, sociaal assistent… Mannen denken veel meer als vrouwen, en wensen ook niet gestoord te worden in hun denkproces. Ze spreken ook minder over emoties. Dat is gewoon aangeboren, steek als vrouw geen vergeefse moeite om dat te veranderen. Maar een vrouw heeft het juist nodig van te praten. ze vind dat uiterst belangrijk in een relatie. Als een vrouw zwijgt is dit (meestal) een slecht teken, het komt er dus op aan van alletwee je best te doen om dat te begrijpen.

Vrouwen waarderen menselijk contact, mannen waarderen dingen

Vrouwen geven (gemiddeld gezien) minder om werk dan mannen. Uiteraard wil de moderne vrouw ook een inkomen en ook een leven buiten het gezin. Maar als ze moet kiezen tussen relatie en werk, zal de vrouw toch veel meer als de man voor ‘relatie’ kiezen. Mannen hebben ook een veel grotere drang om dingen te verwezelijken, te ‘slagen’ in het leven. Één van de belangrijkste redenen tot scheiden is: ik kan mijn vrouw toch niet gelukkig maken. De man zal de relatie een mislukking vinden, hij kon zijn taak immers niet naar behoren uitvoeren. Hij wil immers horen en voelen dat hij belangrijk is en dat hij goed voor haar kan zorgen.

Mannen moeten leren luisteren

Vrouwen willen liefde, romantiek en een gesprek. De man moet af en toe gewoon kunnen luisteren, zonder direct oploosingen voor problemen aan te dragen. Minimaliseer het probleem van een vrouw nooit, luister gewoon en geef haar een knuffel.