Veel vrouwen hebben er moeite mee om klaar te komen.

Het vrouwelijk lichaam biedt veel plekjes die opwindend zijn. Het grote probleem alleen is, kunnen mannen / vrouwen ze wel vinden? Een vrouw heeft verschillende manieren om een orgasme te bereiken. Globaal genomen kunnen we drie vormen van orgasme onderscheiden: clitoraal, vaginaal en via de G-spot.

CLITORIS

Per vrouw kan de vorm en exacte situering van de clitoris verschillen. In het algemeen is het echter een bobbeltje dat aan de bovenkant van de yoni (vagina) zit. Zie de onderstaande tekening. Afgebeeld zijn de Venusheuvel, de hoed van de clitoris, de clitoris, de buitenste schaamlippen en de binnenste schaamlippen. Onderaan de yoni ligt nog een punt genaamd het perineum. Duidelijk is te zien dat de clitoris zich boven de binnenste schaamplippen bevindt. De clitoris kan gestimuleerd worden door subtiele aanraking, maar vooral door deze te likken.

G-SPOT

De moeilijkste plek om te vinden is de G-spot. Bij de meeste vrouwen ligt deze 1 tot 2 vingerkootjes diep in de vagina. De G-spot, een klein ribbel-achtig plekje, bevindt zich aan de buikzijde van vagina. Zij kan het beste ontdekt worden door op een subtiele, rustige manier de wand van de vagina cirkelvormig te stimuleren.

De G-spot bevindt zich vlak onder de urinebuis.

Vandaar dat veel vrouwen wanneer de G-spot gestimuleerd wordt een neiging voelen om te urineren. Er is dan echter geen sprake van een werkelijke drang om te urineren, maar slechts van een drang ten gevolge van G-spot stimulatie.

Soms kan een orgasme dat bereikt wordt via het stimuleren van de G-spot samengaan met een ejaculatie van de vrouw. Een vrouw ervaart dan een lozing van vloeistoffen die vergelijkbaar is met wat de man ervaart bij het klaarkomen. Het is van belang om pas tot G-spot stimulering over te gaan als de vrouw al opgewonden is. Op dat moment is deze ook makkelijker te vinden. De G-spot is het makkelijkste te stimuleren door penetratie van achteren met penis, dildo of vibrator. Sommige vrouwen hebben links en rechts van de G-spot ook nog andere gevoelige plekken. Deze heten X en Y spot.